Kern met Pit: kans voor buurtinitiatieven die willen groeien

Heb je of ben je betrokken bij een (vrijwilligers)initiatief in de buurt? Kijk voor extra ondersteuning, inspiratie en een steuntje in de rug eens naar Kern met Pit. De inschrijving hiervoor start weer 1 september a.s. Meer info vind je hier: www.kernmetpit.nl

Wat is Kern met Pit?

Kern met pit start weer in het najaar. Dat is een wedstrijd die burgerinitiatieven een jaar lang een steuntje in de rug geeft bij het realiseren van hun initiatief. Het programma begint met een serie presentaties waaruit een jury de beste initiatieven kiest. Wie mee mag doen in het programma krijgt een jaar de tijd om het project uit te voeren. Als dat lukt, als de doelen behaald worden, dan ontvangt het initiatief na dat jaar € 1000. Dat bedrag is onafhankelijk van de begroting van het project.

Alleen geld?

Gedurende het jaar biedt Kern met Pit workshops zoals Succesvol omgaan met de overheid; Vloggen en het Oprichten en Kiezen van een Rechtsvorm. Daarnaast zijn er coachingsgesprekken met de individuele initiatieven.

Aaibare projecten

Werk maken van je publiciteit en aaibaarheid zijn belangrijk in dat jaar. Laat je door de workshop Vloggen inspireren om daadwerkelijk filmpjes te maken van je ontwikkelingen en deel die op social media. Schrijf stukjes, organiseer meet-en-greet bijeenkomsten en betrek mensen. Hoe meer je dat doet, hoe meer kans je maakt op veel stemmers aan het eind van het jaar.

Want er is een extra prijs: aan het eind van jaar kiest ‘het publiek’ de meest inspirerende projecten. De projecten met de meeste stemmen krijgen een grotere geldprijs. Je bent zelf verantwoordelijk voor het bekend maken van je project en het enthousiasmeren van zoveel mogelijk mensen.

Leren van en over je eigen initiatief

Dat je geld kunt verdienen is voor velen een drijfveer om mee te doen, en terecht. Kern met Pit kan ook heel leerzaam zijn voor wie subsidies wil en daar geen ervaring mee heeft. Initiatieven komen alle thema’s tegen die ze bij een grote subsidieaanvraag ook tegen komen maar dan in het klein, op een wat vriendelijker en minder veeleisende manier. Er hangt minder vanaf en dat geeft ruimte om te experimenteren.

Al doende leer je:

– Hoe je op een enthousiasmerende, inspirerende manier anderen betrekt bij jouw project.

– Waarom het belangrijk is om anderen te betrekken bij jouw project.

– Wat het betekent om een stichting of vereniging op te richten.

– Samenwerken met andere organisaties.

– Andere initiatieven kennen. Kijk vooral van hen de kunst af van dingen waar jij wat minder sterk in bent!

– Wat fondsen echt van je willen en hoe je criteria vanaf een website zó leest dat je er een goed antwoord op kunt geven.

– Omgaan met structuur, wensen en behoeften van een samenwerkingspartner.

– Bij je eigen verhaal blijven.

– Plannen: hoe plan je je eigen project en hoe en waarom stem je een planning af op een externe partner.

– Wat zijn de consequenties als je je niet aan criteria van een externe partner of geldschieter houdt.

– Wat je nu eigenlijk echt wilt. Tot hoeverre wil je consessies doen en waarin wil je absoluut niet wijken.

Inschrijven en meer info

De inschrijving voor Kern met Pit start 1 september 2019 en eindigt 31 oktober 2019. Projecten van groepen of organisaties voor een leefbare en levendige buurt zijn welkom: www.kernmetpit.nl

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: